top of page

Ride With Icons - 525

Bijgewerkt op: 20 jun. 2023

De Grootste. Onsterfelijk. Onklopbaar. Kannibaal.

Zelden heeft een atleet zo een invloed op de sport, toont hij zo een dominantie, dat hij de sport overstijgt. Soms, een aantal keer per decennium, staat er toch een man of vrouw op die meer wint dan anderen en deze krijgt dan niet zelden de stempel Flandrien, Berggeit, Kopman mee. Maar alles winnen, op alle terrein, dat is niemand meer gegeven. Zo was en is er maar 1 ooit geweest. 525. Daarom ons eerbetoon aan een wielerGOD, die onklopbaar bleek en overal verwoestend uithaalde.


Wat een gemis


hoewel ik ook al bijna op onze 2de levenshelft geparkeerd sta, heb ik spijtig genoeg nooit dit fenomeen live kunnen ervaren.


Bijnaam


#kannibaal is wat ongetwijfeld iedereen naar boven haalt bij het vragen naar de bijnaam, verwijzend naar de manier waarop hij koerste. Meedogenloos voor de tegenstand, met een onstilbare honger naar zeges.

De tamboerlijne van de pedalen, is waarschijnlijk minder gekend.

Een verwijzing naar Timoer in het stuk Tamburlaine the Great van Christopher Marlowe. Die had de gewoonte om torens te bouwen met de afgehakte hoofden van zijn slachtoffers. Naar het schijnt was 525 niet zo blij met die bijnaam.


Meest iconische uitspraken


‘Ik reed nooit voor de roem. Ik reed omdat ik van fietsen en van winnen hou.’


‘Rijd zo veel of weinig, zo lang of zo kort als je wilt, maar rijd.’‘Op de momenten dat het pijn doet, dan kun je het verschil maken.’‘Geschenken geef je op Kerstmis en op verjaardagen, niet in wielerwedstrijden.’‘Wielrennen blijft een moeilijke sport. Je moet talent hebben. Je moet hard werken. Je kunt talent hebben, maar als je niet hard werkt, dan zul je nooit een wedstrijd winnen.’26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page